Kiezen voor een traplift of huislift?

7 September 2015

Wanneer traplopen minder makkelijk gaat zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden om toch boven te komen. Te denken valt aan het installeren van een traplift of huislift. In sommige gevallen is de installatie van een traplift echter niet mogelijk. Dit heeft te maken met de uitvoering van de trap. Deze kan bijvoorbeeld niet stabiel genoeg of te stijl zijn. Dit komt vooral voor in oude woningen. Het gebeurt ook dat de trap te smal is om er een traplift op te installeren. De trap zou dan niet meer veilig door de andere bewoners gebruikt kunnen worden. Meestal kan een traplift geïnstalleerd worden, maar soms gaat de installatie van een traplift gewoon niet. 

Wanneer dat het geval is bestaat tegenwoordig de mogelijkheid om een huislift te laten installeren. De PractiComfort huisliften van Smart zijn bijzonder. Ze zijn klein en compact. Hierdoor kunnen ze praktisch overal geïnstalleerd worden. Zelfs als de trap te smal of te steil is kan er een Smart lift geïnstalleerd worden. Deze wordt dan geïnstalleerd in een van de kamers. 

Toch een oplossing als de traplift niet past

"Valt een huislift niet heel erg op?", kan men zich afvragen. Het antwoord op deze vraag is nee. Met de afstandbediening kan de lift eenvoudig naar een hogere of lagere verdieping gestuurd worden. Het enige dat zichtbaar is zijn de 2 smalle rails van de draagconstructie.

De huislift heeft een groot voordeel ten opzichte van een traplift: er kunnen 2 of 3 mensen tegelijk gebruik van maken (afhankelijk van het model). Als er meerdere mensen zijn die minder makkelijk traplopen dan kan de lift ook gezamenlijk gebruikt worden. 

En wat te denken van het vervoeren van zwaardere zaken waarmee men normaal moeilijk, of niet, de trap opkomt? Hierbij kunt u denken aan dozen, een stofzuiger een strijkplank, of koffers. 

Een huislift biedt een stuk extra luxe ten opzichte van een traplift. En dat voor een zeer betaalbare prijs.