Zwarte Trio huislift voor dochter in rolstoel

Toen zijn invalide dochter een kleuter werd ging Paul direct op zoek naar een lift voor Mathilde. Dit om haar leven eenvoudiger te maken.

Mr Callaghan zijn dochter was 4 jaar oud toen bij het het Sturge weber syndroom vastgesteld werd. Een zeldzame neurologische aandoening die maar bij 1 op de 200.000 kinderen voorkomt. Deze leidde in het geval van zijn dochter tot ontwikkelingstoornissen.  Paul en zijn vrouw Rebecca wilden een lift hebben voor hun dochter die er niet uit zou zien als een invalide lift. Daarnaast wilden ze niet dat de lift teveel ruimte in beslag zou nemen.
Het echtpaar zocht naar een lift die hun dochter kon gebruiken en die er modern en stijlvol uitzag. Een lift waar het hele gezin gebruik van kon maken. Bijvoorbeeld ook de opa van Rebecca die slechts 1 been had.

Ze konden geen invalide lift vinden die aan hun verwachtingen voldeed. Toen vonden op het internet de Stitlz Trio huislift van PractiComfort. Een compacte huislift waar ook een rolstoel in kon. En eventueel konden er ook 2 tot mensen gebruik van maken.
Doordat de Smart huisliften geen draagmuren nodig hebben kon de lift  praktisch overal in huis geinstalleerd worden.
De familie besloot om de huislift in de keuken te plaatsen op een opvallende plek. De lift gaat naar boven naar de slaapkamer van hun dochter. ruimte die speciaal voor hun dochter gemaakt is.

Op verzoek van het echtpaar is de lift uitgevoerd in het zwart en afgewerkt met staal. Hierdoor heeft de lift een zeer stoer uiterlijk gekregen. Ook de glazen deurtjes zijn extra voor het gemak van Mathilde gemaakt.
De familie Callaghan is zeer blij met de lift. Hun dochter maakt er dagelijks frequent gebruik van. Zij heeft hierdoor een stuk vrijheid die haar in staat stelt zelfstandig dingen in huis te ondernemen.

Smart Duo huislift in een oud herenhuis

Sybil Hart onderging een knie operatie. Deze pakte echter niet goed uit en traplopen werd een groot probleem voor haar.

Sybil, 72, had al besloten dat ze geen traplift in huis wilde, omdat ze een mooi statig trappenhuis heeft wat ze zo wilde houden.

Haar huis was groot genoeg voor een andere oplossing: een lift. Alleen wilde Sybil geen lift waarbij er kolossale liftschachten zichtbaar zijn of waarbij een liftput gemaakt moest worden. 

Van de aangeboden huisliften ging haar voorkeur direct uit naar het eigentijdse ontwerp van de Smart huislift. Ze wilde de lift graag in de woonkamer geïnstalleerd hebben. En dan uitkomend in haar slaapkamer. Op deze manier bleef haar hal zoals die was en had zij het meeste comfort van de lift.

Slechts enkele bouwkundige aanpassingen waren er nodig. Er moest een uitsnede in het plafond gemaakt worden en een kleine versteviging van de vloerplanken. 

Volgens haar dochter is Sybil verrukt met haar huislift. Het overtreft al haar verwachtingen. “Ze vindt de lift discreet en handig en er was weinig nodig om hem te installeren.. De plek waarop de lift geïnstalleerd is is goed. De Smart lift is eenvoudig te gebruiken en is duidelijk ontworpen voor veilig gebruik. Er zitten zoveel van die kleinigheden op die handig zijn. Er is gedacht aan de gebruiker. Fantastisch. Los daarvan hoor je de lift nauwelijks. En als het nodig is kan de lift ook weer verwijderd worden. Met een Smart huislift heb je echt waar voor je geld.”

Zowel Sybil als haar dochter hebben al meer mensen enthousiast gemaakt voor de Smart huislift van PractiComfort. “De service, de vriendelijkheid, het goed communiceren, de snelle afhandeling: alles verliep soepel. Chapeau!”

Smart Duo huislift, geïnstalleerd in het trapgat

De gepensioneerde mevrouw Murray kreeg problemen met traplopen en wilde graag een chique oplossing. De keuze was snel gemaakt.

Mevrouw Murray is een dame op leeftijd die in haar eigen huis wilde blijven. Het feit dat traplopen moeilijker werd mocht van haar niet de reden zijn dat ze moest verhuizen. Haar vrienden waren op de hoogte van haar probleem. En een goede vriendin had via via over huisliften gehoord. Zo kwam mevrouw Murray in aanraking met de Smart huisliften van PractiComfort.

In de brochure die ze aangevraagd had las ze dat de Smart huisliften van PractiComfort ook in het trapgat geplaatst konden worden. Dit dankzij een uniek rail systeem en de motor die in de lift geïntegreerd zit. Een perfecte oplossing voor haar probleem. De loze ruimte in het trapgat was de ideale locatie voor installatie. Normaal is het nauwelijks mogelijk om een lift in een bestaand trapgat te plaatsen. Doordat de Smart Duo zo compact is, slechts 0.62m2, is dit met de Smart Duo huislift wel mogelijk.

Alle angsten van mevrouw Murray, dat een huislift alleen met draagmuren eromheen geïnstalleerd kon worden, waren weg. De rails waarlangs de lift naar boven en beneden gaat vormen namelijk de draagconstructie.

Daarnaast zijn er geen extra aanpassingen nodig voor de lift. Alles wat bij de Smart huislift hoort zit in de lift zelf. Er hoeven geen bouwwerkzaamheden plaats te vinden. En ook een uitsnede in het plafond was in haar geval niet nodig omdat de lift in het open trapgat geïnstalleerd kon worden.

De oplossing die PractiComfort aanbood was perfect voor mevrouw Murray. Zij maakt dagelijks gebruik van haar huislift en ze geniet ervan om even tussendoor naar boven te gaan. Gewoon omdat het weer kan. Daarnaast heeft ze haar handen weer vrij om allerlei zaken met zich mee te nemen in de lift. Volgens mevrouw Murray heeft ze haar vrijheid terug en biedt het leven weer perspectief. Al het zorgen maken over hoe of wat in de toekomst is weg. Ze kan met een gerust hart in haar eigen huis blijven.

Duo huislift in het “Huis van de Toekomst” London 2012

PractiComfort Stilz huisliften was uitgenodigd door de organisatoren van een grote woonbeurs: als onderdeel van het huis van de toekomst.

Deze iconische Britse beurs bestaat als sinds 1908 en richt zich op de groeiende markt huiseigenaren.  Via deze beurs zijn veel producten geïntroduceerd die nu standaard onderdeel van ons huishouden zijn. Zoals de broodrooster, elektrische waterketel en de magnetron. Het is natuurlijk een hele eer om voor deze beurs, op een zo belangrijke plek, uitgenodigd te worden. 

Het doel van deze woonbeurs is om jaarlijks alle nieuwste items en uitvindingen in de markt te introduceren. En om de bezoekers er kennis mee te laten maken. De PractiComfort Smart huislift was de perfecte lift voor het 2 verdiepingen tellende huis van de toekomst dat getoond werd: hoe eenvoudig is het vervoer tussen 2 verdiepingen.

Zoals op de afbeeldingen te zien is was het voor de organisatoren een uitdaging om een lift te vinden die geïnstalleerd kan worden zonder draagmuren of plafonds. Dankzij het unieke Bi-rail® systeem, dat zelfondersteunend is, kan de huislift praktisch overal geïnstalleerd worden dus dat was geen probleem. Het installatie team moest alleen maar een top unit installeren om het plafond te vervangen.

Hierdoor kreeg het publiek een fantastisch voorbeeld van hoe een lift geïnstalleerd kon worden die naar het dakterras ging.

Dit voorbeeld kan ook toegepast worden in huizen met een zeer hoog dak, een schuin lopend dak, of indien er een vide is waar de huislift naartoe gaat. Hierdoor hoeven er geen aanpassingen gedaan te worden. Ondertussen is van deze high-tech lift ook de Vista uitvoering leverbaar. Deze is geheel gemaakt van transparant polycarbonaat. Het interesse in deze uitvoering van de PractiComfort Smart huislift is groot. Een compacte huislift die modern is en praktisch overal geplaatst kan worden.

Smart Duo huislift geïnstalleerd in een bestaande kast

Zowel mevrouw als meneer van Dam ondervonden problemen met traplopen. Dus zochten ze naar een oplossing om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Meneer van Dam heeft keelproblemen waardoor hij een verminderde ademcapaciteit heeft. Zijn vrouw heeft rugklachten. Eerst zochten ze naar een traplift als oplossing voor het moeilijke traplopen. Deze wilden zij laten installeren in hun gezellige woning. Alleen zijn zij een van de weinigen waarbij de trap zo stijl en smal is dat er geen traplift geïnstalleerd kon worden. 

Er werd een afspraak gemaakt met verschillende bedrijven. 2 bedrijven konden geen oplossing aanbieden omdat er voor hun producten een bepaalde plafondhoogte nodig was. Alleen de Smart lift kon geplaatst worden. Dit omdat de lift naar boven en beneden gaat via een uniek rail system. Deze rails kunnen ingekort worden indien nodig. 

Wat de familie van Dam het meeste aansprak was dat de lift in de gangkast geplaatst kon worden. Hierdoor kan je niet zien dat er een lift in de gang was als de kastdeur dichtzit.  De lift komt boven op de overloop uit. Het enige toilet in huis bevindt zich op de bovenverdieping. Als er visite is die de huislift gebruikt dan komen ze tegenover het toilet uit. Ze hoeven niet eerst door de slaapkamer te lopen. 

Zoals de heer van Dam zelf aangaf: “We zochten naar een oplossing waardoor zowel mijn vrouw als ik geen trap meer hoefden te lopen. Onze gezondheidssituatie wordt er niet beter op. Een traplift bleek niet bij ons op de trap te passen. Daarnaast kunnen mijn vrouw en ik samen gebruik maken van de lift. En als het nodig is kunnen we er ook nog zwaardere zaken mee vervoeren. We zorgen dan dat 1 van ons beiden boven is, zetten de spullen in de lift, en sturen de lift met de afstandbediening naar boven. Daar laadt de andere persoon de lift uit en komt weer met de lift naar beneden. 

De prijs van de huislift lag volledig binnen ons budget. We waren aangenaam verrast. Als men vraagt of we er plezier en gemak van hebben kan ik alleen maar ja antwoorden. We hebben weer levenskwaliteit en vreugde terug. Ik heb meer energie en mijn vrouw heeft minder last van haar rugklachten. Bedankt voor de goede service.”

Trio huislift in Rotterdam

Jon kreeg 3 jaar geleden multiple sclerose en kon daardoor niet meer werken. Zijn vrouw Marian en hij waren vastbesloten niet te verhuizen.

Het stel uit Rotterdam had eerst een traplift laten installeren. Maar al snel verslechterde de situatie van Jon zo dat hij alleen met behulp van anderen zijn traplift kon gebruiken. Het risico werd te groot dat hij zou vallen en zichzelf zou bezeren.

Nu heeft het stel een Trio huislift waar Jon met zijn rolstoel in kan. Het heeft hun leven veranderd en Jon heeft zijn vrijheid terug. Zijn vrouw is van de stress af die het haar gaf om haar man elke keer te moeten helpen.

De zoektocht naar een geschikte lift had nogal wat voet in de aarde. Marian wilde een huislift in de huiskamer hebben maar ze kreeg van 2 verschillende bedrijven te horen dat dat niet mogelijk was. 

Toen zag ze echter de Smart huislift. Compact en door het systeem waarmee de lift met 2 rails geïnstalleerd wordt, is deze lift wel in de huiskamer te plaatsen. 

Jon zijn vrouw Marian, 46 jaar, zei: “Mijn man kan al sinds een paar jaar niet meer zelfstandig de trap gebruiken. En we wilden niet verhuizen of beneden slapen. De traplift die we al hadden voldeed niet meer vanwege de verslechtering van Jon zijn situatie. Na zoeken op het internet vond ik de rolstoel huislift van Smart. Nadat ik van 2 andere bedrijven had gehoord dat ze ons niet konden helpen heb ik contact opgenomen met PractiComfort Smart. We vonden ze meteen zeer begaan en oplossingsgericht werken. En wat een fantastisch product. Het is ook nog een keer een mooie huislift waardoor ons huis er nog normaal uitziet. De huislift is zo geïnstalleerd dat hij direct vanuit de huiskamer in onze slaapkamer terecht komt.”

De plaatsing van de Trio huislift op deze plaats is mogelijk dankzij het unieke Bi-rail® systeem dat gebruikt wordt. Hierdoor is de lift praktisch in iedere hoek te plaatsen. De huislift heeft geen draagmuren nodig. Voor de plaatsing van Jon zijn rolstoellift natuurlijk ideaal. Flexibiliteit. Daarnaast heeft de Smart huislift een elektromotor. Er zijn geen hydraulische systemen nodig waar gaten voor gemaakt moeten worden in vloeren.

Voor Marian was het allemaal een verademing. “Het liep allemaal eenvoudig. We hebben een afspraak gemaakt voor een thuisadvies en besloten meteen voor deze oplossing te gaan. 6 weken later kon Jon weer alleen met zijn rolstoel naar boven. Ik ben onder de indruk van de snelle en vriendelijke service. Mijn man is weer zelfstandig en ik heb ook een stuk vrijheid terug.” 

Smart Duo Vista, installatie in hal/trapgat

Raymond is meer dan blij met de mooie doorzichtige huislift die al zijn verwachtingen overtreft.

De grote trap midden in de hal in het huis van de Franse Raymond was een obstakel. Hij wilde een transportmiddel waarmee hij makkelijk naar boven kon en ook nog spullen mee kon nemen. Een traditionele lift was geen optie. Dan zou er een gat in de mooie vloer gemaakt moeten worden. Ook had hij geen zin om een machine kamer ergens boven in de gang te hebben. Via een vriend hoorde hij van de “los” plaatsbare PractiComfort Smart huisliften. Deze waren ook leverbaar in een chique doorzichtige polycarbonaat uitvoering. Hierdoor zou de lift er wel staan en tegelijkertijd niet al te opvallend. 

“Mijn voorkeur ging uit naar een Smart Vista omdat deze doorzichtig was. Deze uitvoering zorgt ervoor dat het product zo neutraal en onopvallend mogelijk is.” Daarnaast kon de lift, dankzij de unieke installatie met rails, midden in het trapgat geïnstalleerd worden. Zonder liftschacht, zonder draagmuren. Een unieke eigenschap van de Smart huisliften. 

Voordat Raymond besloot om een afspraak te maken voor een advies bij hem thuis zocht hij eerst verder op het internet. Al snel kwam hij erachter dat er wel meer liften waren maar dat die niet aan zijn wensen voldeden. Ze waren te groot, opvallend of moeilijk te installeren. En de meeste liften werden gewoonweg te duur.

De uiteindelijke stap voor een afspraak heeft een tijd geduurd maar daarna was alles snel geregeld. Binnen 8 weken was de lift geïnstalleerd. Mooi midden in het trapgat. Neutraal vanwege de Smart Vista uitvoering, en zonder grote verbouwingen.

Nu, een half jaar later stuurde Raymond ons het volgende: “Ik ben zeer blij met de installatie. De lift heeft mijn leven meer verrijkt dan ik ooit had kunnen hopen. Niet alleen voor mij maar ook voor familieleden die me bezoeken. Ik kan de Smart huisliften van PractiComfort, en het hele team dat mij geholpen heeft, vanuit mijn hart aan iedereen aanbevelen.  Het team was behulpzaam, constructief en coöperatief vanaf het eerste moment. Ik ben ook zeer onder de indruk hoe er rekening met de wensen van de klant gehouden wordt. In alle stadia van het uitzoeken en bestellen en gedurende de afhandeling en installatie. Eerlijk en oprecht, met aandacht voor details en vol toewijding. Binnen anderhalve dag was het werk klaar. Zonder rommel en met een zeer tevreden klant."

Een installatie van een Smart Duo bij de familie van Daalen in Mechelen (B)

Margaret, 84, heeft last van Artritis en vond traplopen steeds moeilijker vanwege de pijn in haar knieën. 

Met hulp van haar man Patrick kon ze naar boven komen, maar dat duurde soms wel 20 minuten. Er werd gekeken naar een traplift of een huislift. Via het internet vond Patrick de Smart huisliften van PractiComfort. Het voordeel van de huislift zat er wat hem betrof in het gebruik samen. Of dat zijn vrouw met een rollator naar boven kon.

Toen een adviseur thuis kwam werd er al snel besloten dat de huiskamer de perfecte ruimte was om een huislift te plaatsen. Vandaar kon de huislift direct naar een hoek van de slaapkamer. Ook de plaatsingshoek was perfect.

Het enige dat er gedaan moest worden was de voorbereiding in het plafond. Een opening naar de slaapkamer. In de slaapkamer ligt vloerbedekking die makkelijk ter plekke uitgesneden kon worden. Omdat de Smart huisliften geen schacht nodig hebben voor een hydraulisch systeem was dit de ideale oplossing voor Margaret en Patrick.

Zoals Patrick zelf aangaf: “Mijn vrouw kon niet meer alleen naar boven en dat werd voor ons beiden een belemmering. Ik ben ook niet meer de jongste en voor mij werd het aldoor meelopen een hele belasting. Wij hebben vrienden die een traplift hebben geïnstalleerd. Daar hebben wij ook aan gedacht, maar dan had mijn vrouw aldoor moeten gaan zitten. En dat is nu net iets wat bij haar heel pijnlijk is. En een sta-traplift vond ze eng. Daarnaast hebben we gekeken naar het verbouwen van het huis. Maar dat geeft weer veel stress en rommel en het is nog een keer heel kostbaar ook. Toen we dus op het internet de Stitlz huisliften van PractiComfort zagen, waren we snel om.

Het allerfijnste was de ontzorging. We hebben een afspraak gemaakt voor een advies bij ons thuis en verder hebben we niets meer hoeven regelen.

Ik had er veel voor over om mijn vrouw weer dat onafhankelijke gevoel te kunnen bezorgen. En dat is gelukt. Nu kan ze zelf weer het hele huis bereiken. Binnen 15 seconden is ze boven. En als ze wil kan ze nog wat meenemen ook. Mij bijvoorbeeld. Heel eerlijk: wij zouden niet meer zonder willen leven.”