De Smart Trio huislift voor rolstoelgebruikers

21 November 2014

In veel publieke gebouwen, winkels en restaurants is de toegankelijkheid aangepast aan rolstoelgebruikers. Dit is volgens de Nederlandse wet verplicht. Er valt hier te denken aan de entree, speciaal aangepaste toiletten en liften in de gebouwen waar alleen een trap aanwezig is. Dit maakt het gebruik van openbare gebouwen voor veel mensen met een rolstoel eenvoudig.

Thuis is dat vaak anders. Daar hebben mensen veelal een uitdaging om met hun rolstoel naar boven te komen. Steeds meer mensen die een rolstoel gebruiken ontdekken echter dat een huislift hun leven veel eenvoudiger maakt. Daardoor zijn ze niet meer beperkt tot het verblijven op de begane vloer. Het geeft de vrijheid om zelfstandig door de hele woning te bewegen. De overwegingen om naar een aangepaste woning of een bungalow te verhuizen kunnen van de baan.

Zelfstandig de hele woning kunnen bereiken met uw rolstoel huislift

Een rolstoel huislift is een voordeligere en eenvoudigere oplossing dan men in eerste instantie zou denken.  Er zijn momenteel meerdere oplossingen voor huisliften op de markt. Een daarvan is de platform lift. Deze is echter groot en neemt veel ruimte en vaak een hele trap in beslag. Of een traditionele lift, die vaak niet in een woning past en duur is. De huislift die PractiComfort aanbiedt is echter compact en betaalbaar. Het is de Smart Trio huislift. Een huislift die speciaal ontworpen is voor in huis. Deze huislift beweegt via rails die tevens de draagconstructie van de lift vormen. De Smart Trio huislift is slechts 104cm breed en 108 cm diep. De aandrijving vindt plaats door een boven op de lift geplaatste elektromotor. De lift kan eenvoudig op het normale lichtnet aangesloten worden. 

De lift kan een gewicht van 220 kg vervoeren. Dankzij het unieke Bi-rail® systeem zijn er geen draagmuren nodig voor installatie. En omdat er geen hydraulisch systeem gebruikt wordt zijn er geen putten in de vloer nodig. De lift bestaat gewoon alleen maar uit de lift.

Het is de ideale huislift waarmee men met een rolstoel vrij naar boven en beneden kan. Zonder hulp van anderen. Daarnaast is de lift ook perfect voor het vervoeren van meerdere personen of zwaardere bagage. Wilt u meer lezen over de Trio huislift? Klik dan hier.

Door de compacte afmetingen en het unieke rail systeem is de lift vrijwel overal plaatsbaar. Of het nu in de keuken, hal, huiskamer of vanuit een garage is, de Smart Trio kan daar waar ruimte is, geïnstalleerd worden. De keuze waar de lift geplaatst kan worden ligt in dit geval bij de klant.