De huislift kosten van een nieuw te installeren lift

25 November 2015

De huislift kosten zijn meestal lager dan verhuizen

Vaak wordt er gedacht dat de aanschaf van een huislift of traplift een zeer dure aangelegenheid is. Deze aanschaf is echter eenmalig. Daarna heeft men weer jarenlang woonplezier in de vertrouwde woonomgeving. De kosten voor een verhuizing naar een bungalow of appartement zijn vaak vele malen hoger. Los van de verhuizer moet een nieuwe woning ook vaak opgeknapt worden. Dat kan verschillen van alleen verven tot nieuwe vloeren, keuken en/of badkamer.
En dat staat allemaal los van het achterlaten van de woonomgeving waar men vaak al jaren met plezier heeft gewoond.

De huislift kosten afgezet tegenover de kosten van verhuizen verrassen de meeste mensen vaak. Het is voordeliger dan ze denken. U heeft namelijk al een huislift vanaf € 14.950,-. Mocht iemand willen verhuizen omdat er een stukje zorg nodig is of een rolstoel gebruikt moet worden dan is de installatie van een huislift de ideale oplossing. Eventueel verhuizen naar een verzorgingshuis is namelijk zeer kostbaar geworden. En daar betreft het maandelijks terugkerende kosten. Bij de installatie van een lift gaat het om eenmalige huislift kosten.

Het is verstandig een totaal overzicht te maken van alle kosten die een verhuizing met zich meebrengt. En de kosten van te vroeg naar een verzorgingshuis te gaan op een rijtje te zetten. Al met al komt men tot de conclusie dat een huislift zeer betaalbaar is. Nogmaals los van het plezier dat men heeft door in de bestaande woning te kunnen blijven. En het gevoel van zelfstandigheid dat men behoudt.