Blog

 • De huislift kosten van een nieuw te installeren lift

  25 November 2015

  Vaak wordt er gedacht dat de aanschaf van een huislift of traplift een zeer dure aangelegenheid is. Deze aanschaf is echter eenmalig. Daarna heeft men weer jarenlang woonplezier in de vertrouwde woonomgeving. De kosten voor een verhuizing naar een bungalow of appartement zijn vaak vele malen hoger. 

  Lees meer
 • Waarom een huislift zonder schacht kiezen?

  25 November 2015

  Bijna overal in huis te plaatsen zonder grote verbouwingen! Was het installeren van de traditionele huislift een ingrijpende verbouwing, de huislift zonder schacht wordt binnen 1 dag geïnstalleerd. 

  Lees meer
 • Het gemak van een huislift kopen bij PractiComfort

  25 November 2015

  Wanneer u kiest voor de aanschaf van een huislift is goed advies zeer belangrijk. PractiComfort is al 25 jaar gespecialiseerd in het adviseren van oplossingen voor thuis. Van het aanschaffen van een scootmobiel tot het installeren van instapbaden, trapliften en huisliften. Hierdoor is het aanbod van trapliften zo groot en heeft PractiComfort kunnen kiezen voor de meest innovatieve huislift. Dit maakt een huislift kopen bij PractiComfort een eenvoudige en veilige aangelegenheid.

  Lees meer
 • Wat maakt de woonhuislift zo bijzonder?

  25 November 2015

  Een van de vele voordelen van een woonhuislift is dat hij voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Los van het vervoer van personen of een rolstoel kunnen er ook eenvoudig spullen meegenomen worden. Denk hierbij aan dozen of zware boodschappen. Daarnaast is het vaak heel onhandig om huishoudelijke apparaten of gereedschap op de trap mee te nemen. Dat is met de PractiComfort woonhuislift niet meer nodig. De strijkplank, een zware gereedschapskist of een stofzuiger gaan gemakkelijk mee in de lift. 

  Lees meer
 • Kiezen voor een traplift of huislift?

  7 September 2015

  Wanneer traplopen minder makkelijk gaat zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden om toch boven te komen. Te denken valt aan het installeren van een traplift of huislift. In sommige gevallen is de installatie van een traplift echter niet mogelijk. Dit heeft te maken met de uitvoering van de trap. Deze kan bijvoorbeeld niet stabiel genoeg of te stijl zijn. Dit komt vooral voor in oude woningen. Het gebeurt ook dat de trap te smal is om er een traplift op te installeren. De trap zou dan niet meer veilig door de andere bewoners gebruikt kunnen worden. Meestal kan een traplift geïnstalleerd worden, maar soms gaat de installatie van een traplift gewoon niet. 

  Lees meer
 • De Smart lift voor thuis

  17 August 2015

  Wanneer men gaat kijken naar de mogelijkheid om een lift thuis te laten installeren komen er meestal veel vragen. De aanschaf van een huislift is een grote investering en natuurlijk wil men zeker weten dat men goed geïnformeerd is.

  Lees meer
 • De Smart Trio huislift voor rolstoelgebruikers

  21 November 2014

  In veel publieke gebouwen, winkels en restaurants is de toegankelijkheid aangepast aan rolstoelgebruikers. Dit is volgens de Nederlandse wet verplicht. Er valt hier te denken aan de entree, speciaal aangepaste toiletten en liften in de gebouwen waar alleen een trap aanwezig is. Dit maakt het gebruik van openbare gebouwen voor veel mensen met een rolstoel eenvoudig.

  Lees meer